Over Heksentempel

Wat is de heksentempel en waar staat ze voor?

De heksentempel volgt de oude Traditie/Religie in de hekserij
Hekserij is al eeuwen oud. Er zijn bronnen gevonden waarin gesproken werd van gebruiken en rituelen uit de Romeinse tijd en er zijn zelfs verwijzingen naar de oertijd.
De mensen hielden vroeger heel erg vast aan hun volksgebruiken en men wist niet beter of dat werd altijd al gedaan.

Er is er door vele onderzoekers vastgesteld dat al deze volksgebruiken terug te voeren zijn naar Keltische en Germaanse stammen die een natuurreligie aanhingen waarop de tegenwoordige Wicca, Hekserij en Heidendom is gebaseerd.

Nu is er in de loop van de tijd heel veel kennis verloren gegaan uit de oude tijd. Heksen van tegenwoordig moeten veel moeite doen voor oude kennis.

De verschillen
De naam oude Traditie/Religie geeft aan dat we de hekserij die wij beoefenen baseren op hoe het in de Oudheid werd beoefend. Wicca daarentegen is een vrij moderne vertaling daarvan.
Wat de heksentempel doet verschilt van Wicca
Is dat we geen vastomlijnde regels, gebruiken en traditie hebben, zoals de Gardnerians of de Alexandrians.
Bij ons is het vrij om een eigen Godin of God te gebruiken in de cirkel, of dit nu een Egyptische, Romeinse, Keltische of Christelijke God(in) is. Dat maakt niets uit, zelfs niet in hetzelfde ritueel.

Verder is het niet zo dat de Hogepriester en Hogepriesteres degenen zijn die je onderwijzen in alles. Je leert van elkaar en met elkaar, of dat nu van een mede heks is of van de HP en HPs is. Zij zijn wel degenen die de meeste kennis m.b.t. rituelen hebben en zij leiden deze ook.

Een ander belangrijk punt bij de oude Traditie/Religie is dat alles met gevoel gebeurd. In een ritueel van de oude Traditie/Religie hoef je niet de standaard teksten te gebruiken als je dat liever niet doet, zegen je de aanwezigen met een tekst die vanuit JOU komt en gebeurt alles door middel van gevoel.

Voor ons geeft het aan dat wij ons één voelen met deze stroming/religie, één voelen met het oergevoel van het heks/priester zijn, en één met de Godin/All energie.
Het geeft een gevoel van proberen uit te vinden wat de werkelijke essentie van heks zijn is, wat het inhoudt en de eeuwige zoektocht naar kennis.
Die al zo oud is als de hekserij zelf, maar heviger is opgelaaid na het besef dat er nog zo weinig is overgebleven van wat ooit was.

We staan oprecht en kritisch in het leven en ons motto is,
één voor allen , allen voor één.